Говежди тендерлойн стек с бекон и градински подправки

1.9K

Време е да запалим барбекютата и да се насладим на слънчевите дни. Днешната рецепта е за говежди тендерлойн стек с ароматни градински билки и бекон. Идеалната рецепта за посрещане на пролетта и откриването на грил сезона със семейство и приятели.

Говежди тендерлойн стек с бекон и градински подправки

Идеалната рецепта за грил сезонът! Да запалим барбекютата и да се насладим на хубавото време, с тази бърза и лесна рецепта за говежди тендерлойн стек.
Servings 4
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes

Ingredients

Instructions

ПОДГОТОВКА

  • Запалете въглищата в Big Green Egg и загрейте с чугунената решетка в него, до температура от 220°C.
  • През това време увийте страните на всеки стек с по 2 слайса бекон и стегнете с месарски канап. Нарежете стръковете мащерка и розмарин на едро и ги забодете в стековете. Напръскайте стековете със зехтин от двете страни. Поръсете със сол и черен пипер на вкус.

ПРИГОТВЯНЕ

  • Поставете стековете със страната на подправките нагоре върху решетката и гриловайте за около 3 мин. Завъртете ги на 90 градуса и гриловайте за още 3 мин., за да създадете хубава грил шарка. Затваряйте купола на Яйцето след всяко действие.
  • Обърнете стековете и гриловайте по същия начин още 2 пъти по 3 мин., докато вътрешната температура на стековете достигне между 48 и 52°C за мидиъм реър. Можете да следите вътрешната температура с дигиталния термометър с моментално отчитане.
  • Махнете стековете от Яйцето и оставете да починат, хлабаво покрити с алуминиево фолио, за около 5 мин.

Notes

СЪВЕТ
Можете да сервирате стековете с гарнитура по ваш избор. Ето и нашето предложение - гриловани зеленчуци и картофи „Хаселбак“.  Направете първо картофите, след което гриловайте зеленчуците и накрая пригответе стековете. Можете да затоплите картофите и зеленчуците, докато стековете почиват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close