Cote de boeuf с гриловани зеленчуци

961

Ако искате да печете хубави дебели пържоли, трябва да се уверите, че са идеално изпечени преди да ги сервирате. За целта използвайте метода на обратно запичане. Идеята на този метод за готвене на барбекю е първо да сготвите пържолите с поставен convEGGtor, докато се достигне определена температура в сърцевината, както при тази рецепта за côte de boeuf. След това Côte de boeuf се пече на скара, за да се създаде атрактивна шарка и да се придаде допълнителен вкус на месото. Това е перфектния начин да направите най-вкусната пържола, която сте опитвали.

Cote de boeuf с гриловани зеленчуци

Сочни говежди стекове на барбекю, гарнирани с гриловани зеленчуци.
Servings 4

Ingredients

За зеленчуците:

Необходими аксесоари Big Green Egg:

  • Конвектор
  • Дигитален термометър
  • Ръкавица за висока температура
  • Чугунена решетка

Instructions

  • Загрейте барбекюто Big Green Egg до 120⁰C заедно с конвектора и стандартната стоманена скара. Изрежете малка част от периферната мазнина на стековете, останалата я разрежете внимателно на ромбове и втрийте в тях морската сол. Сложете парчето мазнина върху скарата на барбекюто за 1-2 минути, докато мазнината започне да се топи.
  • Натъркайте повърхността на скарата с мазнината, поставете месото върху скарата и сложете парчето мазнина върху месото. Затворете купола на "яйцето" и оставете месото да се пече на бавен огън около 30 минути. Махнете мазнината от месото, обърнете го и поставете отново мазнината отгоре, тя ще направи стека още по-вкусен. Затворете купола и оставете месото да се пече, докато вътрешната му температура достигне 42⁰C. Проверявайте температурата с помощта на термометър.
  • Извадете месото от Big Green Egg, покрийте го с алуминиево фолио, след което извадете стоманената скара и конвектора с помощта на ръкавицата, поставете чугунената решетка, затворете купола на барбекюто и го загрейте до 250⁰C.
  • Запечете месото за около 2 минути от всяка страна, махнете го от скарата, поръсете с морска сол и го оставете да си почива за 10 минути. През това време изпечете зеленчуците. Може от половината лук да направите пюре, като пасирате изпечения лук с малко сол, черен пипер и зехтин.
  • Нарежете месото на слайсове и го поднесете с лученото пюре и грилованите зеленчуци.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close