Victor Churchill Butcher – модерната месарница в Сидни

956

Мислили ли сте си някога, че може да зяпате през витрина на месарница? Помислете си пак… особено ако планирате да посетите Сидни.

На Queen Street в хубавото предградие Woollahra, чиито улици са заети от приятни кафенета и луксозни бутици се намира изключително готин месарски магазин. Victor Churchill е първият и към момента единствен месарски магазин, основан от Вик и Антъни Пухарич, син и баща, които стоят зад компанията Vic’s Premium Quality Meat. Месопреработвателната компания е водещ доставчик на месо за някои от най-изисканите ресторанти в Австралия, Китай и Сингапур.

Магазинът  Churchill’s Butchery се намира в това помещение от 1876 година, така че е съвсем логично на това място Пухарич да построят този магазин за месни деликатеси, който освен със самите продукти, силно се отличава и с европейския си дизайн.

За да реализират виждането си, те наемат дизайнерско студио от Сидни, което проектира ресторанти и барове в целия свят, като съчетава традиционни и модерни елементи по специфичен, многопластов начин. Това се оказва първият за студиото проект за магазин на дребно, но пък идеята е твърде съблазнителна, за да я подминат.

Магазинът е горд с уникалните си, специално проектирани и ексклузивни детайли, които наистина трябва да бъдат видяни на живо, за да можете да ги усетите. Детайлите провокират, интригуват и забавляват клиента – като се започне с фасадата, с нейния двоен стъклопакет, охладената витрина, в която са закачени месо и пилета, различните дисплеи с медно покритие и стъклени рафтове.

Вътре в магазина, месарите работят на “сцена”, зад стъкло от пода до тавана. Задната стена, изцяло от хималайска сол, абсорбира миризмата на закаченото месо и стерилизира въздуха.
На специален пиeдестал, под стъклен похлупак е показан дневният специалитет, към който, като забавна препратка към стила Louis Vuitton, са насочени многобройни видео камери.

Магазинът на Victor Churchill определено пренаписва правилата за дизайн на месарски магазин.

По материали от The Cool Hunter

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close