Дегустация “Legendary USA Nebraska Beef”

1.1K

В месеца на Legendary USA Nebraska Beef имахме честта да посрещнем за пореден път своите дългогодишни американски партньори, с които работим от 1999 година. ВиВенда беше домакин на едно уникално по рода си събитие, а именно презентация и дегустация на тема Американско говеждо месо от Небраска, което се проведе под мотото „Legendary USA Nebraska Beef“.

Организираното от ВиВенда и Службата по земеделие към Посолството на САЩ, събитие бе открито от посланика на САЩ Ерик Рубин, който в своето изказване подчерта отличителните белези на американското говеждо и американската кухня, нейното разнообразие и високото качество на американските земеделски продукти.

Специален гост и лектор бе известния Щеф-готвач и наш приятел Джей Маккарти от Тексас, САЩ. Шеф Маккарти е роден в Ню Йорк, израснал е в Ямайка и е учил в Тексас. Притежател на множество отличия и награди в сферата на кулинарията Шеф Маккарти е ръководил различни кухни, включително и кухнята на легендарния Американ Ориент Експрес.

В момента Шеф Маккарти е корпоративен готвач на всичките ресторанти на Group970 в Колорадо и Тексас. На тази позиция Маккарти наблюдава и менажира всички ситуации и кулинарни операции и в четирите ресторанта на дружеството- Beaver Creek Blue Moose, Vail Blue Moose, Blue Moose Italian Pizza Kitchen и най-скорошния- Crazy Mountain Taproom + BBQ, открит тази зима в Денвър, Колорадо.

В сградата на ВиВенда посрещнахме известни български топ готвачи, клиенти, приятели, журналисти и кулинарни блогъри, които имаха шанса да е докоснат до знанията и таланта на Шеф Маккарти.

Събитието премина в два етапа. В първия Шеф Маккарти ни разкри тайните на американското говеждо, сподели интересни техники за рязане и приготвяне на место.

След вълнуващата презентация всичко се пренесе в двора на фирмата, където под трите шатри на Big Green Egg се носеха неустоими аромати на печени говежди ребра и сочни бургери, ръчно оформени от нашите майстори. Гостите имаха удоволствието да опитат от приготвените на Big Green Egg специалитети от говеждо месо, сред които бяха бавно печени говежди ребра, бургери , фланк стек и още, най-различни изкушения.

Преживяхме една незабравима седмица в компанията на Шеф Маккарти и успяхме да обменим опит с него, научихме някои нови техники, но и ние показахме на какво сме способни. Нашия майстор транжор Ивайло Христов смая известния готвач с иновативни и хитри техники за разфасоване и умело демонстрира тънкостите при използването на Big Green Egg барбекю. Накрая на това вкусно преживяване ВиВенда получи най-високата оценка за качество и разнообразие на предлаганите месни разфасовки от американско говеждо.

Настроението беше прекрасно, гостите щастливи, а ние доволни от усмивките по лицата на хората. Нямаме търпение да се срещнем отново с лъчезарния Шеф Маккарти и да се впуснем в следващото вкусно и ароматно преживяване.

Галерия от събитието можете да видите тук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close