Свободно отгледано или индустриално отгледано пиле?

1.2K


Когато купуваме храна за семейството си, искаме да сме убедени, че правим най-добрия избор. Да сложиш на трапезата месо, което е с отлично качество и от което си убеден, че децата ти ще си набавят само полезни вещества не е невъзможно, стига да сме достатъчно информирани.

Месото от свободно отгледани пилета, което ние от ВиВенда предлагаме, е от птици, отгледани във Франция, на свободен режим. То носи престижния сертификат Label Rouge и когато избирате това пилешко, можете да сте убедени, че любимите ви хора се хранят с най-доброто.

Разказвали сме вече за традициите, които се спазват при отглеждането на пилешко във Франция и които са в основата на отличното качество и вкус. Искаме, обаче, отново да подчертаем какви са основните разлики между пилешкото, което носи сертификат Label Rouge и останалите, индустриално отгледани пилета.

 Пиле Label Rouge  Индустриално
отгледано пиле
 Порода Специална порода бавнорастящи пилета Породи пилета, предразположени към бърз растеж
 Отглеждане Минимум 81 дни (до 85-86 за нашите пилета) Средно 35 дни
 Хранене Минимум 80% зърнени храни, основно царевица Максимум 60% зърнени храни, основно соя и протеини
 Околна среда Традиционно отглеждани на свобода; имат на разположение дървени къщички за подслон Индустриални сгради, без достъп навън, ограничена светлина

Съчетаването на всички тези компоненти дава като резултат изключително вкусно пилешко месо, с висококачествено съдържание на полезни за организма ни протеини.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close