Грилован агнешки френч рак

3.1K

Крехки агнешки котлети, мариновани в пресен розмарин, мащерка и чесън. Това не ви ли звучи като деликатес? Запечатайте агнешките котлети от всяка страна в Big Green Egg и ги оставете да се готвят, докато температурата във вътрешността не достигне 50°C за получаване на мидиъм реър.

Грилован агнешки френч рак

Крехки агнешки котлети, мариновани в пресен розмарин, мащерка и чесън. Това не ви ли звучи като деликатес?
Servings 4
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes

Ingredients

Instructions

  • Запалете дървените въглища в Big Green Egg и оставете уреда да загрее до температура от 180°C.
  • Отделете игличките от розмарина и листата от мащерката, след това ги нарежете на ситно. Обелете чесъна, нарежете на ситно скилидките и ги смесете с морската сол и нарязаните билки.
  • Покрийте месото със слой горчица. Разпръснете сместа от подправки върху дъска за рязане и натиснете месото на котлетите леко върху сместа, като се уверите че покритието е равномерно.
  • Поставете агнешките котлети на скарата с месото надолу. Затворете купола на Яйцето и гриловайте за около 2 минути. Завъртете котлетите на 90 градуса и продължете да гриловате още 2 минути.
  • Сега обърнете котлетите и поставете върха на двойния дистанционен термометър за измерване на температурата в центъра на месото. Настройте температурата на термометъра на 50°C за получаване на мидиъм реър месо. Оставете агнешките котлети да се готвят приблизително 14 до 16 минути, докато зададената температура във вътрешността не бъде достигната.
  • Извадете агнешките котлети от Яйцето. Покрийте месото неплътно с алуминиево фолио и го оставете да престои 5минути преди да го нарежете.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close