Фермата на трите слънца

1.4K

Американското говеждо Блек Ангъс, което ВиВенда предлага,  идва от малка ферма в Небраска, САЩ, която ние наричаме „Фермата на трите слънца“.

Там с много грижи и следвайки традиции, установени в годините, се отглеждат говедата, чието месо ние с гордост предлагаме за вашата трапеза.

Говедата прекарват около 100 – 120 дни на открито, на въздух, сред страхотната природа. Храната е внимателно подбрана и се състои основно от царевица, други зърнени храни, сено и люцерна. Така се получава познатото ви ароматно и вкусно говеждо месо, с много високо качество.

Сега ние, съвместно с нашите партньори, подбрахме малък брой говеда,  които отгледахме на специален хранителен режим в продължение на 180 дни. Като резултат, получихме ограничена селекция говеждо месо, чиито вкус е още по-добър и който почитателите на говеждото месо оценяват високо.

Нашият приятел, фермерът Джон, ни изпрати снимки от района, в който се отглеждат нашите Black Angus говеда. Там се наблюдава един изключително интересен и красив феномен, наречен „хало“ (halo- ореол анг.пр.) или още „лъжливо слънце“.
„Хало“ представлява оптичен феномен, създаден от взаимодействието на светлината с ледените кристали в атмосферата. Най-често се образува около слънцето или луната, но може да бъде видяно навсякъде в небето. Образува се в много студени райони или при студено време, когато ледени кристали, така наречения „диамантен прах“, плават във въздуха.
На снимките, “лъжливото слънце”, се наблюдава като цветни петна от светлина от ляво, и от дясно на слънцето, на около 22° разстояние, и на същата кота над хоризонта като слънцето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close