ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ BIG GREEN EGG?

1.1K

Уредът Big Green Egg във вида, в който го познаваме днес, има дълга история. Той се появява в резултат на разработки, продължили няколко века. Нека ви разкажем историята му…

Да започнем от самото начало… Камадо

За да разберете повече за замисъла зад Big Green Egg, трябва да се върнем много векове назад във времето, тъй като глинените пещи на дърва са се използвали в Източна Азия преди повече от 3000 години. Тези предшественици на Big Green Egg са били създадени и използвани от японците, които с любов ги наричат „камадо“ – в превод  „пещ“ или „огнище“.

Сувенир

През миналия век американските войници, които служат в Япония, откриват колко вкусни и сочни ястия приготвят японците на пещите „камадо“. Когато се връщат у дома, много от тях взимат камадо със себе си като сувенир, за да могат да се наслаждават на вкусни ястия приготвени „на пещ“ и в родината си.

Атланта

Big Green Egg е създадена през 1974 г. в Атланта, Джорджия (САЩ). Те започват с внос на японски и китайски камадо, като компанията е основана от Ед Фишър и той дава възможност на всеки в Америка да притежава японски уред за готвене на пещ. След известно време обаче, е взето решението да се използват съвременни знания, производствени техники и иновативни материали, за да се усъвършенства този древен уред.

НАСА

Сегашното поколение уреди Big Green Egg представляват комбинация от древна мъдрост и иновативна технология. Отчасти благодарение на специално разработената от НАСА керамика, тези традиционни глинени пещи са допълнително усъвършенствани до напълно оборудвани уреди за готвене на открито. Може да се използват за готвене, печене, гриловане, задушаване или опушване.

Защо BIG GREEN EGG?

Барбекютата на дървени въглища са предпочитани от ценителите, заради уникалния вкус на ястията и заради самото изживяване от печенето на открито. Big Green Egg може да развие изключително високи температури, благодарение на отличните качества на задържане на топлина от керамичния корпус. Регулирането на въздушния поток, посредством горния и долния отвор, е от ключово значение за контролирането на температурата. Чрез тях може да подавате повече или по-малко въздух и съответно, да повишавате или понижавате температурата.

Керамичните барбекюта са най-функционални, тъй като материала позволява по-ефективно запазване на топлината и влагата, от всеки друг вид барбекю.

Изборът на въглища е от голямо значение

Въглените, заредени точно под скарата за готвене, са същинския източник на гориво. Когато се разпалят те отдават директна топлина. Натуралните 100% органични въглища на Big Green Egg са за еднократна употреба. Те  могат да бъдат използвани за всяко ястие, което се нуждае от перфектно разпределена равномерна температура. Оставят след себе си по-малко пепел, в сравнение с обикновените брикети и придават на ястието естествен аромат на пушек. Също така изключително добре взаимодействат с кислорода, което прави контрола на температурата по-лесен, и не съдържат в себе си допълнителни химикали за бързо запалване и продължително горене.

Пет причини, защо хората избират да готвят в керамично барбекю BGE с натурални дървени въглища

  1. ВКУСЪТ! Когато използвате барбекюто за бавно печене на месо или опушване, вие му давате достатъчно време, за да поеме от всички аромати, които отдават натуралните въглища.
  2. МОБИЛНОСТ! Барбекютата BGE позволяват да бъдат пренасяни лесно и удобно от двама души, или чрез стойките на колелца, които може допълнително да заявите към барбекюто. По-малките модели могат да се пренасят и от един човек, което прави лесно използването им на къмпинг и по време на почивка, или на вилата.
  3. ТЕМПЕРАТУРЕН ДИАПАЗОН! Възможността за регулиране на температурата, посредством вентилационни отвори в долната и горната част на барбекюто, дава възможност за постигане на много високи температури за кратко време. Така, както може да сготвите свински ребра за 4 часа на 160-180 градуса, така може и да опечете пица за 10-15 минути на 400 градуса.
  4. ЛЕСНА ПОДДРЪЖКА! Това барбекю на дървени въглища е лесно за поддръжка, поради изключителния си дизайн и голямото разнообразие от аксесоари. В долната част има малка камера, в която се събира остатъчната пепел, а с помощта на четка за скара лесно може да отстраните замърсяванията по самия грил.
  5. КУЛТУРАТА! Това може да звучи малко глупаво, но не и за хората, които обичат да заредят барбекюто с дървени въглища, да го запалят и да се насладят на спокойствие и изкусителни аромати в задния си двор или на терасата. Това е изкуството на опушване и печене! Попитайте който и да е почитател на барбекюто, и той ще ви каже, че не съжалява и за една секунда прекарана със своето Big Green Egg в печене на перфектния стек, ястие, опушване на риба или приготвяне на някоя сладка изненада…

Изберете своя модел Big Green Egg и се наслаждавайте на безкрайни кулинарни възможности!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close