Феноменът “Stonewall Kitchen”

1.4K

“Work hard, have fun, learn from our mistakes and celebrate our successes!” – „Работим здраво, забавляваме се, учим се от грешките си и отпразнуваме успехите си!“
Това е мотото, върху което Джим Стот и Джонатан Кинг изграждат феномена “Stonewall Kitchen”.

 

Началото

 

Историята на компанията започва през 1991 г. на фермерските пазари в Портсмут, Ню Хемпшир, САЩ и по-точно в кухнята на лятната вила на Джим. Двамата приятели прекарвали десетки часове в приготвяне на уникалните продукти и ръчно писане на етикети. В забавния процес често взимали участие и техните роднини – братовчедите и лелите пълнели бурканчетата едно по едно, майката на Джон помагала в продажбата на прясно приготвената продукция, дори бабата на Джим, Пърл, лепяла етикети върху още топлите бурканчета.

 

90-годишната баба Пърл

Принос към огромния успех на марката има не кой да е, а 90-годишната баба Пърл. Нейният боровинков пай е вдъхновението на Джим, от което се ражда шедьовърът “Wild Maine Blueberry Jam”. Самият Джим споделя с нас „Исках да пресъздам аромата на нейния прясно изпечен пай, пълнен с вкусни, зрели боровинки, и успяхме да направим точно това. Всеки път когато отворя нашето сладко с диви боровинки, се сещам за баба Пърл.“

20 години по-късно, през не толко далечната 2013 г. същото това сладко изстрелва “Stonewall Kitchen” директно в космоса. Астронавтът и жител на Мейн Крис Касиди, проявява интерес да вземе със себе си бурканче от любимото си боровинково сладко, тъй като неговият аромат му напомня за дома.

За да може сладкото да излети извън орбита, е разработен специален буркан от натурален полипропиленов материал.

Наградите за “Stonewall Kitchen” или “Stonewall Kitchen” за наградите

“Храната е много повече от бизнес – тя е страст за цял живот.”

               -Джим Стот и Джонатан Кинг


Компанията е получила над 25 отличия за специалните вкусове и качества на продуктите, които произвежда.
Още през ранната 1995 г. разработките на Джим Стот и Джонатан Кинг са отличени с най-престижната награда в хранителната индустрия, а 20 години по-късно “Stonewall Kitchen” получават признанието и на Залата на славата за Специални хранителни продукти.


Някои от наградените уникални продукти на марката са:

 •  Канелено-захарен микс за понички / Cinnamon Sugar Doughnut Mix (2012)
 •  Уиски сос с печени праскови / Roasted Peach Whiskey Sauce (2011)
 •  Сладко от диви боровинки / Wild Maine Blueberry Jam (2009)
 •  Балсамико салатен дресинг със смокини / Balsamic Fig Dressing (2008)
 •  Сладко „Белини“ / Bellini Jam (2008)
 •  Конфитюр с печен чесън и лук / Roasted Garlic Onion Jam (2005)
 •  Уасаби-гжинджифилов сос / Wasabi Ginger Sauce (2003)
 •  Грил сос с клен и чипотле/ Maple Chipotle Grille Sauce (1997)

Изключително качество

Безупречното качество на продуктите “Stonewall Kitchen” се дължи на 5 основни правила:

 1.  Избор на най-добрите съставки за всяка рецепта. Изключителна стриктност относно нивото на качество на продуктите!
 2.  Отхвърляне на 90% от потенциалните съставки, ако те не отговарят на стандартите за качество на Джим и Джонатан.
 3.  Специален подбор на висококачествени сортове (Дивите боровинки от Мейн са много по-скъпи от култивираните, но има защо), за да се гарантира последователен вкус.
 4.  Употреба на чиста тръстикова захар в сладката и конфитюрите, вместо по-евтините фруктоза или ГМО захар.
 5.  Дегустация на всяка партида от плодове и зеленчуци, тъй като качеството на реколтата е непостоянно. Ако даден продукт не отговаря на очаквания вкус, той се заменя с друг (дори ако това означава забавяне на готовата продукция).

Чрез внимателно изработване на индивидуални партиди Джим и Джонатан гарантират качество и последователност, така че до крайния клиент да достига само най-доброто. Въпреки че тези стъпки усложняват процеса, резултатът си струва.

Всеки един буркан, произведен от “Stonewall Kitchen” е толкова важен, колкото първия.

В началото Джим Стот и Джонатан Кинг произвеждат по няколко дузини буркани за фермерските пазари. Днес продукцията наброява 75,000 буркана на ден!

Къде се случва магията

Лятната вила на Джим Стот е идеалното място за старт на бизнеса на двамата приятели, но не след дълго в кухнята й става твърде тясно за обема поръчки на влюбените в марката клиенти. Индустриалният гигант “Crate & Barrel ” прави поръчка за 2,500 буркана мармалад от портокал и червена боровинка, която отнема на Джим и Джонатан месец усърден труд.
За да увеличат производствения си капацитет, двамата приятели купуват и ремонтират плевня от 18ти век в Китири, Мейн.
След това се преместват отново в по-голяма сграда в недалечния Йорк, Мейн. Там се случва магията и до днес. Кухнята на “Stonewall” е една от най-големите туристически дестинации в щата. Те приветстват около 500,000 туриста всяка година.

 

„Ние знаем, че когато купувате продуктите на “Stonewall Kitchen”това говори какъв човек сте, а местата, от които можете да си купите продуктите на “Stonewall Kitchen” показват каква марка сме ние! За това, внимателно подбираме обектите, в които можете да откриете “Stonewall Kitchen”!“

-Джим Стот и Джонатан Кинг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close