Свободно отгледана токачка с гъби

2.5K

Свободно отгледаната токачка е лесна за приготвяне и не изисква дълга предварителна подготовка. Месото има прекрасен наситен вкус и е с аромат на дива птица. Токачката е ниско калорична, и има високо съдържание на протеин. Тази птица е отличен избор, ако спазвате подобен диетичен режим на хранене.
Рецептата, която ви предлагаме е за цяла токачка.

Свободно отгледана токачка с гъби

Свободно отгледаната токачка е лесна за приготвяне и не изисква дълга предварителна подготовка. Месото има прекрасен, наситен вкус и е с аромат на дива птица.
Servings 4
Prep Time 5 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients

Instructions

  • Кипнете 2 литра вода в голяма тенджера. Обелете картофите и лука, после нарежете на едри парчета. След като водата заври, пуснете картофите за 5 минути. Това ще предотврати разпадането им при печенето.
  • Втрийте сол и пипер във вътрешността на токачката. Загрейте масло и олио в друга, голяма тенджера и запечатайте токачката от всички страни, като внимавате маслото да не прегори.
  • След като сте постигнали златист загар, извадете токачката от тенджерата и сложете там парчетата отцедени картофи и лука. Оставете ги, докато добият загар, след това добавете сол и пипер. Поставете токачката върху картофите, покрийте и оставете на къкри на съвсем слаб огън, за около 45 минути.
  • 25 минути преди края на готвенето, почистете гъбите и ги нарежете на ленти или на кубчета.
  • Сложете 2 супени лъжици олио в тиган и сложете посолените и поръсените с пипер гъби, с малко чесън и магданоз. Покрийте ги, докато се готвят (за около 10 минути)
  • Сервирайте токачката и картофите с гъбите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close