Агнешка корона за Великден

1.6K

Наближава Великден и традицията повелява да се приготвя агнешко. Агнешката корона е впечатляваща както с вида, така и с вкуса си. В същото време, тя е лесна за приготвяне и не изисква особено дълга предварителна подготовка.
За да се спази традицията, най-добре е да я сервирате с дроб-сърма. Агнешкият комплект, който можете да откриете при нас, е от свободно отгледани в България агнета. С него може да приготвите изключително вкусна дроб-сърма за празничната трапеза.

Агнешка корона за Великден

Агнешка корона - перфектния избор за великденската трапеза.
Servings 4
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients

Instructions

  • Загрейте фурната до 190 градуса.
  • Френч рак котлетите са заготвени в горната част на ребрата, така че използвайте началния разрез като ориентир и разрежете надолу между ребрата така, че да можете да завиете всеки котлет до полукръг. Премахнете излишната мазнина между ребрата.
  • Използвайте здрав готварски конец, за да завиете и завържете двата котлета в общ кръг. Краищата на ребрата избутайте навън, за да придобие вид на корона.
  • Обтрийте месото със зехтина. Смесете солта, черния пипер, чесъна, мащерката и кориандъра и втрийте хубаво сместа от подправките в месото. Поставете да се пече в центъра на кръгла тава. Поставете върху средната скарата на фурната и оставете да се готви за 30 до 35 минути, докато месото достигне вътрешна температура от 54 градуса С. Това означава приблизително 8 до 12 минути на всеки половин килограм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close