ПЕЧЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ В СТИЛ „CAVEMAN”

Когато чуете за гриловане в стил „Caveman”, вие вероятно мислите за хубаво парче месо, изпечено директно върху нагорещени въглища. Да, но не само. Методът е чудесен и за печене на зеленчуци, заради интензивната и директна топлина, която въглищата дават. Така зеленчуците придобиват допълнителен вкус и стават просто великолепни.
Любопитни ли сте да ги опитате? В тази рецепта обесняваме как и колко дълго трябва да печете различни зеленчуци в стил „Caveman“ на вашия Big Green Egg.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 червени чушки
2 червени чушки „Калифорния“
2 (средни) глави червено цвекло
2 (средни) глави жълто цвекло
2 (средни) глави сладък бял лук
2 (средни) глави червен лук
2 (средни) глави бял (кромид) лук
2 (средни) сладки картофа
Зехтин „Екстра върджин“
сол и черен пипер на вкус

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПОДГОТОВКА

Разделете три кубчета за разпалване върху въглищата и ги запалете. Загрейте барбекюто до 250ºC и изчакайте, докато въглищата се нагорещят до червено.

ПРИГОТВЯНЕ

Поставете червените чушки директно върху горещите въглища. Леко обръщайте чушките на всеки две минути или докато почернеят и станат на мехури. Печете червените чушки за най-много 6 минути, а чушките „Калифорния“ – за най-много 8 минути. Затваряйте купола на Яйцето след всяко действие.
Махнете чушките от Яйцето и ги сложете в огнеупорен съд. Покрийте с фолио и оставете за поне 10 мин. През това време, сложете цвеклото, лука и сладките картофи за около 60 мин. Леко ги обръщайте на всеки 20 мин. или докато зеленчуците се обгорят от всички страни. Ако всички зеленчуци се поберат в Яйцето ви едновременно, можете първо да сложите цвеклото и да добавите другите зеленчуци след 20 мин., така че всичко да е готово по едно и също време. Ако не се побират, изпечете ги поотделно.
Махнете зеленчуците от Яйцето и оставете да изстинат. През това време, обелете чушките. Премахнете дръжките и семената и нарежете червените чушки на ленти.
Махнете кората на цвеклото, лука и сладките картофи, нарежете ги на малки уеджис (или на парчета) и ги смесете с лентите чушки. Поръсете зеленчуците със сол и черен пипер на вкус и ги напръскайте със зехтин.

Може също да харесате

Няма коментари

Отговори