Говеждо руло с моцарела и спанак

Традициите за коледните ястия са толкова много и разнопосочни, че ако не ги спазим може и никой да не забележи. Това ястие, обаче няма как да остане незабелязано от гостите ви, защото едва ли досега ще са опитвали по-добно. Създадохме специална заготовка за коледното руло, която можете да приготвите според собствените ви предпочитания, или според тази рецепта с моцарела и спанак.

Едва ли е кой знае каква тайна, но… много често ключът към вкусното ястие е в правилно подбраните подправки.

Отделете си време и забъркайте този микс, наречен Италианска подправка. Използва се, странно или не, основно извън Италия. Явно целият свят се стреми да постигне онзи неустоим средиземноморски вкус.  Размесете добре равни части (например по 2 чаени лъжички от всяка подправка) : Сушен босилек, сушен риган, сушен розмарин, сушена мащерка, сушен кориандър, сушена чубрица, и люспи от червен пипер.

Можете да използвате този микс за да овкусявате не само месо, а също и хляб, и паста.

 

Говежди рулца с моцарела и спанак

Разпечатай рецептата`
Порции: 4-6 Време за проготвяне: 45 мин.

Съставки

  • говеждо руло около 1,400 кг
  • 450 г моцарела (най-добре да я подържите във фризера, за да може да я смелите по-лесно)
  • 200-300 г. спанак
  • италианска подправка (виж в статията как да си я направиш сам)

Инструкции

1

Поставете леко замръзналата моцарела в кухненски робот, за да я смелите. Трябва да се получи като паста, така че дори да се размаже, това не трябва да ви притеснява.

2

Разтворете говеждото руло и поръсете с италианската подправка. Разстелете отгоре настърганата моцарела и върху нея покрийте с листата добре измит спанак.

3

Не покривайте плътно до края парчето месо, за да не излезе моцарелата от притискането при разрязването.

4

Завийте рулото така, че мускулните влакна да вървят по дължината му.

5

Рулото ще трябва да бъде нарязано на парчета преди печенето, така че когато го завързвате с готварския канап предвидете да има възел горе-долу на всяко парче, за да не се развие. Завържете здраво с готварския канап.

6

С много остър нож разрежете рулото на равни парчета и го поставете да се пече в тавичка, в която преди това сте разстлали спанак.

7

Печете на около 180 градуса за 25 минути

Може също да харесате

Няма коментари

Отговори