Агнешки бут с мащерка и розмарин

С добра рецепта и Big Green Egg, можете лесно да сложите вкусно агнешко бутче на масата. Не е необходимо да мариновате агеншкото, така че няма да прекарвате дълго време в подготовка. И когато месото е в Яйцето, всичко което трябва да направите е, да изчакате достигането на необходимата вътрешна температура.

Необходими продукти:

1 агнешки бут между 1.8 и 2 кг. (обезкостен)

МИКС ОТ ПОДПРАВКИ:

5 глави стар чесън
2 червени чили чушки
8 стръка розмарин
15 стръка мащерка, сол и черен пипер на вкус

ПОДГОТОВКА

Запалете въглищата в Big Green Egg и загрейте Яйцето, с конвЕГГтора вътре, до 150°C.
Междувременно направете микса от подправки. Обелете и накълцайте на дребно чесъна. Премахнете държките на чили чушките и ги нарежете на дребно. Ако харесвате пикантна храна, можете да оставите семената вътре, а ако предпочитате по-лек вкус – отстранете семената. Отделете листенцата от розмарина и мащерката, и ги накълцайте на дребно. Миксирайте съставките.
Поръсете агнешкия бут с морска сол и натрийте микса от подправки.

ПРИГОТВЯНЕ
Поставете тавичка за еднократна употреба върху конвЕГГтора, поставете решетката в Яйцето и агнешкия бут върху нея. Затворете купола и забодете сондата на двойния дистанционен термометър в центъра на месото. Настройте термометъра на 54-56°C. Оставете агнешкия бут да се готви докато тази температурата бъде достигната. Това ще отнеме около 90 минути. Извадете агнешкия бут от Яйцето и покрийте хлабаво с алуминиево фолио. Позволете на месото да почине за приблизително 10 минути преди да го нарежете на хубави слайсове.

Може също да харесате

Няма коментари

Отговори