Печено агнешко бутче с лимон и розмарин

Хубавото (или пък не:) ) на агнешкото е, че от него рядко остава неизядено.
Така че, ако искате да се спасите от преяждане с това неустоимо вкусно месо, по-добре е да не се ръководите от принципа „да има“ и да подберете парчето в зависимост от броя на хората, с които ще го споделите.
Наближава Гергьовден и мислейки си крехко агнешко, ви предлагаме тази рецепта, традиционна за Австралия, за сочно печено бутче, ароматно и изключително вкусно.

Печено агнешко бутче с лимон и розмарин

Разпечатай рецептата`
Порции: 5-6

Съставки

Инструкции

1

Загрейте предварително фурната на 200°C. Направете разрези на месото на разстояние около 2 см един от друг, обтрийте със сол, пипер и зехтин.

2

Изсипете на купчинка розмарина в средата на тавичка за печене, сложете също лимона и чесъна. Поставете отгоре бутчето. Сипете в тавичката вода, достатъчно, за са покрие 1 см от височината на тавичката

3

Сложете месото във фурната. Като време за печене трябва да си предвидите по 30 минути на всеки 500 гр. Покрийте месото с фолио след като са минали 20 минути от началото на печенето, за да не се препече твърде много. Досипете малко вода, за да не се изсуши месото.

4

След като месото се сготви до желаната от вас степен, извадете го от фурната и го оставете да почине за 15 минути. Нарежете на слайсове и сервирайте с печени зеленчуци.

Може също да харесате

Няма коментари

Отговори