ГРИЛОВАН АГНЕШКИ ФРЕНЧ РАК

Крехки агнешки котлети, мариновани в пресен розмарин, мащерка и чесън. Това не ви ли звучи като деликатес? Запечатайте агнешките котлети от всяка страна в Big Green Egg и ги оставете да се готвят, докато температурата във вътрешността не достигне 50°C за получаване на мидиъм реър.

НЕОБХОДДИМИ ПРОДУКТИ:

2 бр. aгнешки френч рак

½ връзка розмарин

½ връзка мащерка

6 скилидки чесън

морска сол

горчица

ПРИГОТВЯНЕ

Запалете дървените въглища в Big Green Egg и оставете уреда да загрее до температура от 180°C.

Отделете игличките от розмарина и листата от мащерката, след това ги нарежете на ситно. Обелете чесъна, нарежете на ситно скилидките и ги смесете с морската сол и нарязаните билки.

Покрийте месото със слой горчица. Разпръснете сместа от подправки върху дъска за рязане и натиснете месото на котлетите леко върху сместа, като се уверите че покритието е равномерно.

Поставете агнешките котлети на скарата с месото надолу, затворете купола на Яйцето и гриловайте за около 2 минути. Завъртете котлетите на 90 градуса и продължете да гриловате още 2 минути.

Сега обърнете котлетите и поставете върха на двойния дистанционен термометър за измерване на температурата в центъра на месото. Настройте температурата на термометъра на 50°C за получаване на мидиъм реър месо. Оставете агнешките котлети да се готвят приблизително 14 до 16 минути, докато зададената температура във вътрешността не бъде достигната.

Извадете агнешките котлети от Яйцето. Покрийте месото неплътно с алуминиево фолио и го оставете да престои 5 минути, преди да го нарежете.

Може също да харесате

Няма коментари

Отговори