Cote de boeuf с гриловани зеленчуци

 

Cote de boeuf с гриловани зеленчуци

Разпечатай рецептата`
Порции: 4

Съставки

Инструкции

1

Загрейте барбекюто Big Green Egg до 120⁰C заедно с конвектора и стандартната стоманена скара. Изрежете малка част от периферната мазнина на стековете, останалата я разрежете внимателно на ромбове и втрийте в тях морската сол. Сложете парчето мазнина върху скарата на барбекюто за 1-2 минути, докато мазнината започне да се топи.

2

Натъркайте повърхността на скарата с мазнината, поставете месото върху скарата и сложете парчето мазнина върху месото. Затворете купола на "яйцето" и оставете месото да се пече на бавен огън около 30 минути. Махнете мазнината от месото, обърнете го и поставете отново мазнината отгоре, тя ще направи стека още по-вкусен. Затворете купола и оставете месото да се пече, докато вътрешната му температура достигне 42⁰C. Проверявайте температурата с помощта на термометър.

3

Извадете месото от Big Green Egg, покрийте го с алуминиево фолио, след което извадете стоманената скара и конвектора с помощта на ръкавицата, поставете чугунената решетка, затворете купола на барбекюто и го загрейте до 250⁰C.

4

Запечете месото за около 2 минути от всяка страна, махнете го от скарата, поръсете с морска сол и го оставете да си почива за 10 минути. През това време изпечете зеленчуците. Може от половината лук да направите пюре, като пасирате изпечения лук с малко сол, черен пипер и зехтин.

5

Нарежете месото на слайсове и го поднесете с лученото пюре и грилованите зеленчуци.

Може също да харесате

Няма коментари

Отговори