ГОВЕЖДИ КЮФТЕНЦА С ПАРМЕЗАН, УВИТИ В БЕКОН BBQ

Пригответе едно от най-вкусните ястия за парти на вашето барбекю. Всички ще харесат тази рецепта за увити говежди кюфтенца с бекон. Можете да ги приготвите предварително или да включите гостите си в направата им. Резултатът е гарантиран – вкусна храна споделена с приятели.

СЪСТАВКИ

500 гр. смляно говеждо
2 стръка магданоз
1 стръка риган
1 стрък босилек
3-4 пълни супени лъжици настърган пармезан
8 дълги ивици нарязан бекон
Барбекю сос по избор

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПОДГОТОВКА

Запалете дървените въглища в Big Green Egg и го загрейте до 150°C. През това време поставете смляното месо в купа. Откъснете листата от пресните подправки и ги нарежете на дребно.
Добавете подправките и 2 супени лъжици Пармезан към каймата, подправете и омесете добре.
Разделете ивиците бекон. Оформете месото на кюфтенца, всяко от по приблизително 35 гр. Увийте всяко кюфте в половин резен бекон и го закрепете с коктейлна клечка.

ПРИГОТВЯНЕ

Разпръснете шепа печен чипс от черешово дърво (или ябълка) върху нажежените въглища. Поставете конвектора в Яйцето, тавичката за мазнини за еднократна употреба върху него и след това чугунената решека. Наредете кюфтенцата върху решетката и затворете капака на яйцето. Настройте температурата отново на 150°C и оставете кюфтенцата да се сготвят и опушат за около 30-35 минути, като ги обърнете след около 15-20 минути.
Кюфтенцата са сготвени, когато са достигнали вътрешна температура от 63-64°C. За измерване на вътрешната температура може да си служите със сондата на термометъра с моментално отчитане. Премахнете кюфтенцата от Яйцето и ги поставете в правоъгълната незалепваща тавичка. Намажете кюфтенцата с любимия ви барбекю сос.
Поставете тавичката върху чугунената решетка и затворете капака. Печете кюфтенцата за още 3-4 минути, докато барбекю сосът се карамелизира.
Премахнете кюфтенцата от Яйцето. Отстранете коктейлните пръчици, наредете кюфтенцата на атрактивна табла за сервиране и ги поръсете с останалия пармезан.

Може също да харесате

Няма коментари

Отговори