БРАУНИ

Обичате ли да се наслаждавате на шоколадов кейк или шоколадов пай? Тогава изпечете това невероятно брaуни на вашето камадо. Няма да сгрешите с тази лесна рецепта. Успехът е гарантиран!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

150 гр. несолено масло + допълнително за намазване
50 гр. цели кафени зърна
400 гр. яйца (прибл. 9 яйца)
250 гр. брашно
400 гр. черен шоколад
540 гр. захар

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПОДГОТОВКА:

Разтопете маслото в касерола на ниска температура и добавете кафените зърна. Оставете да се накиснат за около 30 минути.

ПРИГОТВЯНЕ:

Запалете въглищата в Big Green Egg и загрейте с конвЕГГтора и решетката до температура от 170°C. Намажете кръгла форма за сладкиш (около 27 см., колкото е диаметъра на чугунената тава) с масло. Поставете парче хартия за печене на дъното.

През това време, загрейте маслото с кафето и го прецедете. Изхвърлете кафените зърна. Претеглете маслото и долейте ако е необходимо, за да стане 150 гр. Щом сте сигурни, че цялото масло е разтопено, разчупете шоколада на малки парченца. Разбъркайте го в разтопеното масло, докато се разтопи. Разбийте захарта с яйцата до пухкава смес. Пресейте брашното два пъти, така че да няма останали бучки. Излейте шоколадовата смес в сместа от захар и яйца. След това внимателно добавете пресятото брашно, така че да се формира гладка тестена смес. Изсипете тестото във формата и го разпределете равномерно.

Поставете камъка за печене върху решетката, а формата за печене върху него. Затворете капака на Яйцето и печете около 30 мин. или до златисто. Повърхността му трябва да се усеща хрупкава, но не твърда. Оставете браунито да изстине малко във формата преди да го извадите и нарежете на парчета.

Може също да харесате

Няма коментари

Отговори