Печено агнешко бутче с лимон и розмарин

1.9K

Хубавото (или пък не 🙂 ) на агнешкото е, че от него рядко остава неизядено.
Така че, ако искате да се спасите от преяждане с това неустоимо вкусно месо, по-добре е да не се ръководите от принципа “да има” и да подберете парчето в зависимост от броя на хората, с които ще го споделите.
Наближава Гергьовден и мислейки си крехко агнешко, ви предлагаме тази рецепта, традиционна за Австралия, за сочно печено бутче, ароматно и изключително вкусно.

Печено агнешко бутче с лимон и розмарин

Наближава Гергьовден и мислейки си крехко агнешко, ви предлагаме тази рецепта за сочно печено бутче.
Servings 4
Prep Time 5 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 35 minutes

Ingredients

Instructions

  • Загрейте предварително фурната на 200°C. Направете разрези на месото на разстояние около 2 см един от друг. Обтрийте със сол, пипер и зехтин.
  • Изсипете на купчинка розмарина в средата на тавичка за печене, сложете лимона и чесъна. Поставете отгоре бутчето. Сипете в тавичката вода, достатъчно, за са покрие 1 см от височината на тавичката.
  • Сложете месото във фурната. Като време за печене трябва да си предвидите по 30 минути на всеки 500 гр. Покрийте месото с фолио след като са минали 20 минути от началото на печенето, за да не се препече твърде много. Досипете малко вода, за да не се изсуши месото.
  • След като месото се сготви до желаната от вас степен, извадете го от фурната и го оставете да почине за 15 минути. Нарежете на слайсове и сервирайте с печени зеленчуци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close